PREDAVANJA Z DelavnicAMI – “UČimo se od tistih, ki znajo!”

Vas motijo predavanja in delavnice, ki so že v naprej pripravljeni, pri čemer vas nekatere vsebine sploh ne zanimajo, drugih pa bi si želeli več?

Želite obiskovati predavanje in delavnico po vaši meri? 

Vsa predavanja in delavnice Vide Petrovčič so vsebinsko, časovno in lokacijsko prilagojena vam. To pomeni, da lahko sami oblikujete module vsebin, prilagajate čas učenja svojim željam in potrebam, predavanja in delavnice se lahko dogajajo v vašem delovnem okolju.

Pridite na predavanja in delavnice!

Če vas zanima delavnica, coaching ali trening, pošljite povpraševanje ali pišite na planetvida@gmail.com.

1. “MIKROFON JE VAŠ – Kako uspešno in učinkovito nastopiti v javnosti in v medijih?”

Se je tudi vam že zgodilo, da ste obiskali predavanje ali delavnico javnega nastopanja in komuniciranja, pa še vedno nastopate negotovo, s tremo, ne veste, kam bi dali roke, kako bi si zapomnili besedilo, kaj bi sploh povedali? Vas je strah TV kamere?


Čas je, da se začnete učiti od tistih, ki tudi zares nastopajo javno in pred TV kamero.

Učite se od tistih, ki znajo!

Delavnica o učinkovitem javnem nastopanju in komuniciranju brez treme z Vido Petrovčič.


Namen in cilj predavanja z delavnico:

Komu je delavnica namenjena:

Managerjem, podjetnikom, odgovornim za stike z javnostmi, poslovnim sekretarkam, kandidatom za kariero v politiki, uradnikom, javnim uslužbencem, iskalecem zaposlitve in vsem, ki želite uspešno komunicirati z mediji in z javnostmi na sploh.

Mnenja udeležencev delavnice "MIKROFON JE VAŠ":

"Dobil sem koristne informacije za pripravo na javne nastope."
UROŠ LUKIČ, ŠOLSKI CENTER VELENJE

"Uporabnost, koristnost, praktičnost, zanimiva predstavitev, ki pritegne. Jasna in razumljiva komunikacija, dobri primeri."
TANJA GERKŠIČ, Zavod RS za zaposlovanje

"Komuniciranje je res veščina, torej je umetnost, torej je lepa in zato je komunicirati lepo."
ANJA A. BIZJAK, TEHNIŠKI ŠOLSKI CENTER KRANJ

"Konkretni napotki za javni nastop, zelo koristni, veliko primerov, vaj, zelo življenjsko. Predavateljica obvlada sceno. Spontano, neprisiljeno. Dan za dušo pobožat."
ALOJZIJA PREVC, Nano svet d.o.o.

"Predavanje je bilo odlično. Seznanila sem se s številnimi detajli, ki naj bi jih nastopajoči obvladal. Na nekatere podrobnosti v komunikaciji bom po predavanju in delavnici z Vido Petrovčič gotovo bolj pozorna pri vsakdanjem delu in doma. Najbolj so mi bili všeč duhoviti primeri iz teorije in pravil. Predlagam vsakomur, da se udeleži tega predavanja."
ANDREJA P., podjetnica

[na vrh]

2.  "VSAK  JE  LAHKO  USPEŠEN  PREDAVATELJ  –  TUDI  VI!" – Kako uspešno predavati odraslim in  strokovnjakom?

Se je tudi vam že zgodilo, da ste morali čez noč pripraviti predavanje ali predstavitev za strokovno publiko? Kako se lotiti predstavitve? Kaj povedati odrasli publiki, da bo tema zanimiva, a ne preveč strokovna, pa tudi ne preveč enostavna? Kako pripraviti delavnico za odrasle? Kako spisati govor in kaj je to retorika? Bi radi kandidirali za vodilno mesto v službi, prepričali publiko v svoj prav, ali celo kandidirali za poslanca, pa ne veste, kako bi nagovorili publiko?


Učite se od tistih, ki znajo!


Delavnica o retoriki za predavatelje, prepričljivem javnem govorjenju in poučevanju odraslih z Vido Petrovčič.

Akademija Maribor

vir: Academia Maribor

Namen in cilj predavanja z delavnico:

Komu je delavnica namenjena:

Managerjem, podjetnikom, kandidatom za vodilne funkcije in kariero v politiki, odgovornim za stike z javnostmi, poslovnim sekretarkam, uradnikom in vsem, ki želite uspešno komunicirati z mediji in z javnostjo na sploh, predavateljem, ki se ukvarjajo z izobraževanjem odraslih, prodajalcem, vsem, ki bi radi suvereno nastopili pred avtoritetami.

Mnenja udeležencev

»Prejela sem veliko informacij, podkrepljenih s praktičnimi življenjskimi primeri. Tudi že pridobljena znanja je treba  obnavljati in nadgrajevati. Ta delavnica je dobra priložnost za to.«

Milena Bergant, Slovensko zavarovalno združenje 

»Zelo zanimiva in uporabna predstavitev teme, ki mi bo v pomoč pri novem načrtovanju sprememb.«

Mirko Kaluža, SZZ 

»Zelo poučno, dinamično, življenjsko praktično, zabavno in prijetno!«

B.Z. 

»Predavanje mi je bilo všeč. Bilo je zanimivo, v sproščenem vzdušju sem si osvežila znanje . Pri nekaterih dilemah sem dobila odgovore ali potrditev svojega razmišljanja. Vida Petrovčič je zelo dobra predavateljica, ki ustvari v udeležencu nazorno predstavo. Rada bi se udeležila še kakšne njene delavnice.«

Leonida Fric, Zavarovalnica Maribor d.d. 

»Kratko in jedrnato. Glede na čas sem pridobil dosti namigov za lažje razumevanje in sporazumevanje s sodelavci in drugimi ljudmi.«

Marko Vončina, ARAG d.d. 

»Zanimivo, velika osvežitev za predavanje in novi trendi za pripravo na preverjanje.«

Zvone Lešnik, Zavarovalnica Triglav, d.d. 

»Utrdila in obnovila sem znanja, ki jih pridobivam v praksi z izobraževanjem odraslih. Rada sem v vlogi učenca, Saj se zelo strinjam z mislijo, da se človek vse življenje uči, ne glede na to, na kateri strani se nahaja – ali v klopi ali kot predavatelj.«

Slavica Glavaš, Adriatic Slovenica d.d. 

»Zelo praktično usmerjeno izobraževanje – zame, ki sem praktik. Izkušnje, pridobljene na seminarju, bom lahko uporabila v praksi, pri svojem delu že na prvem naslednjem izobraževanju.«

Katarina Rihter, Adriatic Slovenica d.d. 

»Zanimivo, dinamično, nazorno, razločno!«

Dr. D.S. 

[na vrh]

3. "MAJHNI TRIKI – VELIK UČINEK" - Skrivnosti dobrega marketinškega besedila

Če delate v oddelku marketinga, potem veste, kaj je to kriza. Podjetja se najprej odločijo, da bodo varčevala pri marketingu. Zato se vam že jutri lahko zgodi, da boste  morali sami napisati marketinško sporočilo. Pa ga znate? Kako napisati učinkovito marketinško besedilo? Takšno, da bo morebitne kupce kar samo potegnilo v nakup.  Katerih napak si ne smete privoščiti? Kaj so skrivnosti prodajnega besedila, ki jih kupec želi slišati? Katere besede vodijo v povečanje prodaje? Kako se učinkovito predstaviti v novih medijih, kot je splet? Kakšna naj bo spletna stran?

Učite se od tistih, ki znajo!

Namen in cilj predavanja z delavnico:

Komu je delavnica namenjena:

Managerjem, podjetnikom, odgovornim za marketing, poslovnim sekretarjem, novinarjem, urednikom, prodajalcem in vsem, ki želite uspešno komunicirati ter tržiti, brezposelnim in vsem, ki iščete novo, boljšo zaposlitev.

Mnenja udeležencev

"Predavanje Maljhni triki - velik učinek je izpolnilo moja pričakovanja, ki so bila visoka, saj sem se na to temo pred tem že veliko izobraževala. Predavateljica je potrdila in nam v kratkem času posredovala veliko koristnega in uporabnega pri uspešnejšem pridobivanju novih strank in komuniciranju z njimi."
ANI KLEMENČIČ, GBD skupina, finančna družba d.d.

"Predavanje je bilo odlično. Naučil sem se, kako spoznati kupce, kaj in kako jih nagovoriti..."
IGOR HRISTOV, ITS ISKRATEL SKOPJE

"Delavnica, ki bi jo moral obiskati vsak strokovnjak za marketing. V delavnici so izpostavljene tiste napake, ki jih večina še vedno dela. Držimo se naučenega in zmaga je zagotovljena. Kratko in jedrnato!!!"
ŠPELA LUBEJ, Unicredit banka Slovenija d.d.

"Vredno obiska!"
SAŠO KURE, KONIK d.o.o., Slovenj Gradec

"Dobila sem dobra navodila in ideje za izdelavo marketinškega sporočila. To je predavanje z delavnico, kjer je veliko vaj, zanimivih idej, ki jih bom uporabila pri svojem delu."
MAJDA KOLENC ARTIČEK, BC Naklo

"Naučil, sem se, na kakšen način pravilno komunicirati s potencialno stranko in kako ji prisluhniti in dobro razumeti njene potrebe. Na predavanju sem se naučil tudi, kako se najbolj učinkovito predstaviti na trgu in kako pritegniti pozornost nase. ... Resnično sem se naučil veliko majhnih trikov, ki imajo velike učinke."
MARKO DJURIČIĆ

"Vida Petrovčič je mali trik z velikim učinkom!"
JELKA POTOČNIK, Inštitut KON-CERT Maribor

"Seminar mi je bil zelo všeč. saj sem izvedela veliko novih stvari na področju marketinga. Seminar je zelo konkretno naravnan, veliko je praktičnih primerov. Udeleženci pa imajo možnost pridobiti odgovore na svoja vprašanja iz konkretnega problema. Zelo všeč sta mi bila način in metoda dela, predvsem pa predavateljica, ki je vsako snov podkrepila s praktičnim primerom."
MILENA HVASTIJA, CIK Trebnje

[na vrh]

4. "DESET TOČK DOBRE PRODAJE" – Kako prodajati, da bo prodano?

Najstarejši in najpomembnejši poklic na svetu je poklic prodajalca.  Zato je zelo pomembno, da se naučimo prodajati. Tudi če nismo rojeni talenti za prodajo, se lahko naučimo temeljnih veščin nastopanja, prepričevanja in prodajanja. Kako povečati osebno kredibilnost, kako upravljati s časom in doseči svoje cilje, kako obvladati vse faze prodajnega lijaka in kako zaključiti prodajo? Kako prodajati po telefonu? In kako voditi prodajni pogovor ter dialog v pravo smer?

Učite se od tistih, ki znajo!

10 Točk Dobre Prodaje

Namen in cilj predavanja z delavnico:

Komu je delavnica namenjena:

Prodajalcem,  podjetnikom, vsem, ki želite uspešno komunicirati in si izboljšati svoj zaslužek s popoldansko prodajo.

Mnenja udeležencev

"Super predavateljica, ki na poseben in navdušujoč način predstavi in spomni udeleženca na stvari, ki jih je že slišal. Nova zanimiva metoda, ki mi bo koristila pri vsakdanjem delu s strankami."
Terme Krka, d.o.o. 

"Zanimivo, aktivno, navdušujoče!"
Terme Krka, d.o.o. 

"Nova obzorja s prodajnega vidika. Vsekakor nekaj novega in zanimivega. Toplo priporočam."
Andrej Vodopivec, REM d.o.o. 


[na vrh]

5. "VAŠE TELO GOVORI TUDI, KO MOLČITE" – Skrivnosti govorice telesa

Gotovo poznate občutek, ko ste si o neki osebi ustvarili vtis, ne da bi z njo sploh spregovorili. Kako tudi ne, osebo ste »prebrali« skozi govorico njenega telesa. Kako nas torej naše telo izdaja tudi ko molčimo in kaj nam sporočajo drugi skozi svojo govorico telesa? Je mogoče ljudi z govorico telesa tudi preslepiti? Kaj lahko razberemo iz obnašanja sogovornika in na kaj moramo paziti, da drugi ne bodo zvedeli o nas tistega, česar ne želimo? Delavnica predvideva tudi snemanje s TV kamero in analizo posnetkov.

Učite se od tistih, ki znajo!

Zavarovalniški Dnevi

Namen in cilj predavanja z delavnico:

Komu je delavnica namenjena:

Direktorjem,  podjetnikom, kadrovskim managerjem, psihologom, bodočim poslancem, županom in politikom, prodajalcem, predavateljem, vsem, ki želite uspešno komunicirati in prepričljivo nastopati.

 

[na vrh]

6. "NOVINARSTVO IZ PRVE ROKE" – Kako učinkovito komunicirati v krizi?

Se tudi vam zdi, da se na novinarstvo spozna vsak in da se novinarji na vse spoznajo pa velikokrat niti eno niti drugo ne drži. Kako zares uspešno komunicirati z novinarji? Katere so posebnosti in skrivnosti novinarskega poklica? Kako lahko postanete sami svoj najuspešnejši »piarovec« in kako lahko učinkovito vplivate na svojo podobo ali na podobo svojega podjetja v javnosti?

Učite se od tistih, ki znajo!

vir: Lisac & Lisac

Namen in cilji predavanja z delavnico:

Komu je delavnica namenjena:

Direktorjem,  podjetnikom, kadrovskim managerjem, piarovcem, bodočim poslancem, županom in politikom, bodočim novinarjem in urednikom in vsem, ki želite uspešno komunicirati z mediji in prepričljivo nastopati v njih.

Mnenja udeležencev

"Predavanje je bilo izredno zanimivo, ker smo izhajali iz praktičnih primerov, ki so za moje delo na področju odnosov z javnostmi tudi najpomembnejši. V dosedanji karieri sem namreč slišala vse preveč predavanj, ki so temeljila zgolj na teoriji. Izredno zanimivi pa so bili tudi vsi »triki«. Zelo pohvalno!"

Tadeja Mravljak Jegrišnik, Premogovnik Velenje 

"Zelo prijetno predavanje zaradi pristopa predavateljice. Lahko smo vprašali vse iz različnih zornih kotov."

Ivan Žilič, GOST d.o.o.

»Zelo dobro. Naučil sem se nekaj o pomenu medijev, pasteh, ki nastopajo pri dajanju izjav v eter ter o oblačenju pri javnem nastopanju.«

Ivan Pohorec, PV d.d. 

»Vsebina predavanje, pripravljenost predavateljice s konkretnimi vsebinami in dobrim poznavanjem  tematike. Zelo dobri konkretni primeri iz nastopanja v javnosti in komuniciranja z novinarji.«

Marjan Kolenc, PV d.d. 

»Priporočam delavnico, precej novosti, pristop, odgovori, teme za razmišljanje.«

Boris Potrč, PV d.d. 

»Veliko o Y generaciji. Mislil sem, da samo jaz opažam, da so mladi drugačni. »

Dejan Radovanovič, direktor HTZ 

»Dobila sem kar nekaj gradiva, ki mi je dalo misliti.«

Sonja Kugonič, Premogovnik Velenje d.d. 

»Gospa Vida Petrovčič je prikazala  širino novinarskega dela, zlasti v sedanjem kriznem času in tudi vse »marketinško« delovanje medijev, ki ni vedno po mojem okusu in mojem mišljenju o svetu, v katerem živimo.«

ANI  HANŽIČ,  Zveza inženirjev in tehnikov Maribor 

»Dobila sem celovit vpogled v izjemno široko tematiko z izjemno predavateljico, ki vsebino gradi iz praktičnih primerov  in razširja pozitivnost.«

LIDIJA MAJCEN, Štajerska gospodarska zbornica 

»Ocena: odlično. Počaščen sem bil, da sem lahko poslušal predavanje o komunikaciji z mediji v času krize – ikone slovenskega medijskega prostora – gospe Petrovčič, ki ne samo, da je odlična novinarka, ampak je tudi odlična predavateljica. Šola za življenje v malem.«

SAMO  ČRNČIČ,   Info-biro s.p. 

»Dinamično, poučno, koristno, zanimivo.«

VANESSA  ZDERIČ,   BIAKOM d.o.o. 

»Že dolgo nisem bila na tako dobrem, strukturiranem, dinamičnem, veselem in optimističnem predavanju.  Zelo sem vesela, da ste prišli v Maribor, ker imamo zelo malo ponudbe kvalitetnih in zanimivih predavateljev.«

SIMONA  TRČAK  ZDOLŠEK, Rajski svet, Univerza Maribor, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

 »Predvsem veliko o novinarskem, delu in o razmišljanju novinarjev.«

ROMAN ŠTABUC, BIAKOM d.o.o. 

»Predavanje zelo dobro posredovano, zanimivo in pestro, predvsem zaradi predavateljice. Zelo sem uživala. Krizno komuniciranje se mi zdi po tem predavanju enostavnejše.«

IRENA PREGL,  Granit d.d., Slovenska Bistrica 

»Prijetna klima, vzdušje, odprtost gospe Vide Petrovčič. Strokovnost s teoretičnimi izhodišči, podkrepljenimi s praktičnimi izkušnjami, okusno začinjeno s humorjem. Sodelovanje z udeleženci.«

IRENA  URANKAR,  Andragoški zavod Maribor, LU 

»Čuj, Petrovčička je zanimiva, kot sem tudi pričakoval. Vidi se ji, da ima veliko novinarskih izkušenj in seveda veliko znanja. Morda ne bi bilo slabo, če bi jo kdaj povabili v naše podjetje, ker bi bila  koristna za marsikoga izmed nas.«

IVAN  KOSI,  Granit, d.d. Slovenska Bistrica 

 

[na vrh]

7. MANAGER KOT COACH – predavanje z delavnico

Ste vodja tima, direktor ali projektni vodja, pa se vam zdi, da je vaš tim še vedno le skupina posameznikov, namesto  da bi vsi skupaj živeli za projekt, ki ga vodite?
Ni zgolj modna muha pričakovanje, da naj vodje in managerji  obvladajo tudi veščine coachinga. Coaching bo vašemu vodenju dodal novo dimenzijo. Rezultati pa bodo nesluteni.
V enodnevni delavnici se boste naučili, kako boste timu, ki ga vodite, dodali tudi prvine coachinga in povečali dobiček družbe ter dobro počutje ljudi, ki jih vodite.
Udeleženci se naučijo:

Komu je delavnica namenjena:
Vsem direktorjem, vodjem in posameznikom, ki želijo izboljšati delo svojega tima tako v poslovnem kot zasebnem življenju.

[na vrh]

8.“ SKRIVNOSTI USPEŠNEGA ISKANJA DELA IN SLUŽBE – Kako se uspešno in učinkovito pripravimo na pogovor za novo službo”

Se je tudi vam že zgodilo, da vas je čakal pogovor za novo delo ali  službo, pa niste vedeli, kako bi se nanj pripravili. Kaj povedati, česa ne, kako je z govorico telesa, kaj je primerno povedati, česa ni potrebno odkriti? Kako napisati dober življenjepis? Kako se obleči za tak pogovor? Vsekakor več odgovorov kot vprašanj, saj gre za zelo pomemben pogovor, mogoče najpomembnejši v vašem življenju.
Delavnica z Vido Petrovčič vam bo odgovorila na ta vprašanja.

Učite se od tistih, ki znajo!

Namen in cilj predavanja z delavnico:

Komu je delavnica namenjena:
Vsem, kajti vsi smo lahko jutri “na cesti”.

 

[na vrh]

9. “KONFLIKT Z NASMEHOM – najboljši nasveti kako se izogniti konfliktom”

“KONFLIKT Z NASMEHOM – najboljši nasveti kako se izogniti konfliktom”
Gotovo poznate vsaj enega človeka, s katerim se vedno zapletete v konflikt. Pravo olajšanje bi bilo, če bi poznali tudi čarobno formulo, kako bi se temu neprijetnemu kofliktu lahko izognili, še posebej, če gre za vašega šefa ali člana vaše družine. Razmere vam jemljejo energijo in vas izčrpavajo. Zato je delavnica “Konflikt z nasmehom” prava rešitev za vas. Še posebej zato, ker je to delavnica, ki jo lahko organizirate tudi v timu in prinaša timske rezultate že v nekaj dnevih. Delavnica poteka po metodi SDI (Strength Deployment Inventory – Personal Strenghts Eliasa Porterja).
Učite se od tistih, ki znajo!

Namen in cilj predavanja z delavnico:

Komu je delavnica namenjena:
Vsem, ki bi radi živeli in delali v miru, in ki bi radi povečali svojo učinkovitost.
Vsem, ki bi radi izboljšali svoje odnose v zasebnem in poklicnem življenju.
Vsem, ki vodite tim in bi bili radi pri tem uspešni in učinkoviti.
Vsem, ki bi se radi izognili konfliktom.
Vsem, ki bi radi kar najbolje svoj tim in motivirali ljudi okoli sebe.

[na vrh]

10. “MOČ PRAVIH VPRAŠANJ – skrivnost postavljanja pravih vprašanj na pravem mestu”

Gotovo se vam je že zgodilo, da ste rekli kaj neprimernega na napačnem mestu pa vam je bilo potem žal. Besede imajo svojo moč. Še večjo moč imajo vprašanja. Zato ni vseeno, kakšno vprašanje zastavite v nekem trenutku, da boste izvedeli tisto, kar vas zanima in kar bi vas moralo zanimati. So vprašanja, ki ne peljejo nikamor in so taka, s katerimi gremo lahko naprej. Katera so prava vprašanja in ob kakšnih priložnostih naj jih vprašamo. Odkrijte tudi moč tišine, vse to na delavnici z Vido Petrovčič.
Učite se od tistih, ki znajo!

Namen in cilj predavanja z delavnico:

Komu je delavnica namenjena:
Delavnica je namenjena vodjem timov, kadrovikom, samostojnim podjetnikom, prodajalcem, novinarjem ter vsem, ki bi radi izboljšali svojo poklicno in osebno učinkovitost ter odnose z ljudmi.

[na vrh]

11. Webinar? Zakaj pa ne?

Gotovo ste se že spraševali, ali bi tudi sami izobraževali druge kar prek spleta. Zakaj pa ne? Ta način podajanja novih vsebin je danes v svetu vse bolj pogost in popularen. Številne svetovne univerze in manjše zasebne izobraževalne ustanove že ponujajo svoja predavanja na ta način. Vendar pa se je treba na nastop pred kamero, kjer boste snov podajali brez publike, posebej pripraviti.

Namen in cilj predavanja z delavnico:

Komu je delavnica namenjena:
Delavnica je namenjena predavateljem, novinarjem, delavcem v marketingu in izobraževanju ter vodilnim managerjem.

[na vrh]